Despre Geo Aniţa

Geo Anița s-a născut într-o primavară blândă şi senină în 6 Aprilie 1989, într-o zonă mirifică din Ţinutul Ragatean, în satul Basarabi, comuna Preuteşti din judeţul Suceava. Părinţii săi, Frăsina şi Constantin Aniţa, i-au dat la naştere un nume parcă predestinat dorului, graiului şi mai ales cântecului românesc.

geo-anita-depsre

În satul său natal Basarabi, a urmat Şcoala Gimnazială cl. I-VIII, după care anii de liceu i-a petrecut la Colegiu Naţional Nicu Gane din Fălticeni, urmând mai apoi cursurile Şcolii de Artă Ion Irimescu din Suceava. În aceste instituţii de învăţământ din judeţul Suceava a avut parte de o grijă părintească din partea dascălilor care au fost deosebiţi, fiind catalogat ca un elev silitor cu bun simţ şi un exemplu bun de urmat.

În timpul cât a frecventat cursurile Colegiului Naţional Nicu Gane din Fălticeni, a început să-şi perfecţioneze pregătirea artistică, participând la anumite concursuri muzicale, atât în ţară cât şi în străînătate. În ceea ce privesc calităţile artistice ale lui Geo Aniţa acestea s-au manifestat din fragedă tinereţe, fiind remarcat şi de ţăranii satului, care-l ascultau cântând în diferite ocazii pe meleagurile satului Basarabi.

Debutuează în lumea mare a artei, datorită stilului de interpretare, el îmbrațișînd toate genurile folclorice din întreaga țară. A fost prezent în numeroase apariții TV și spectacole. El este un împătimit al emisiunilor folclorice din țară: Etno TV. Favorit TV, Hora TV.

Dragostea pentru pământul strămoșesc , pentru cântecul și jocul moldovenilor a fost exprimată cu multă pricepere și pasiune de artistul Geo Anița în multe ocazii. În același timp, în casa părintească din Basarabi, alături de el au mai crescut încă șapte fete și un băiat, el fiind mezinul, cu toții sănătoși, părinții bucurându-se în fiecare zi de cele nouă flori dăruite de bunul Dumnezeu.

Geo Anița fiind un mare „sufletist” a susținut folclorul autentic și mai ales cel din zona sa, iar cu eforturi deosebite a reușit să ajungă la inimile tuturor ascultătorilor și pasiunea pentru muzică și talentul său îl face să strălucească tot mai mult. În activitatea sa artistică a colaborat cu diverși artiști de pe mai multe meleaguri, fiind îndrăgit de toți pentru caracterul său deosebit și sufletul bun ce îl dobândește.

La realizările deosebite ale lui Geo Anița au contribuit toți cei dragi și apropiați din jurul său, dar mai ales familia, care l-au sprijinit în toate împrejurările. Există artiști care ajung pe scenă ca urmare a unui vis vechi ce le-a acordat toată ființă an și an. În mintea și sufletul lor a încolțit dorința de a se afla sub lumina reflectoarelor și de a bucura spectatorii și s-au străduit, canalizând tot zbuciumul lor spre această reușită în lumea scenei. Un astfel de artist care a visat frumos, și până la urmă visul a devenit artă este și Geo Anița, un om plin de sensibilitate și sufletism. De mic și-a luat viața în mâini și fiind un băiat ambițios și de nădejde, a ajutat pe oricine i-a cerut ajutorul totodată fiind și o persoană credincioasă și cu nădejde în Dumnezeu.

A visat, şi-a forţat destinul să-i pună în lucrare visul, Geo Aniţa nu uită niciodată casă bătrânească din satul în care a crescut şi ca toţi oamenii, are locul lui drag, pe care-l cântă mereu şi îl poartă oriunde în lume. Multă lume îl admiră pentru felul în care îşi dăruieşte cântecul, pentru cum ştie să-şi facă locurile cunoscute şi mai ales, să devină „fală lor, fală răgățenilor”…